ΚΔΑΠ: Μικρός Μαέστρος:
Τα Προγράμματα μας

Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες στον Παιδικό σταθμό Θεσσαλονίκης "Ο Μικρός Μαέστρος"

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Πρότυπο Μουσικό Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο και Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης, "Ο Μικρός Μαέστρος" στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο, ορίζεται μεΤα προγράμματα μας - δραστηριότητες Μικρός Μαέστρος μουσικός παιδικός σταθμός θεσσαλονίκης βάση την ηλικία των παιδιών και διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες τους και να ενισχύσει ισόπλευρα όλους τους τομείς ανάπτυξης. Με το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, τους έμπειρους και καταρτισμένους παιδαγωγούς και τον τεχνολογικό εξοπλισμό μας, προσεγγίζουμε διαθεματικά τη γνώση, πετυχαίνοντας έτσι αποτελεσματικότητα στη μάθηση. Μέσα από το τραγούδι, τις μουσικές ακροάσεις, το παίξιμο απλών οργάνων, τα ρυθμικά χτυπήματα στο σώμα και στα κρουστά όργανα, τα παιχνίδια με τη μουσική γίνονται αφορμές για δραστηριότητες οι οποίες είναι συνδεδεμένες με άλλους τομείς μάθησης.

Οι δραστηριότητες των παιδιών προσχολικής ηλικίας στον Παιδικό σταθμό και Νηπιαγωγείο "Ο Μικρός Μαέστρος",

σχετίζονται με την ανάγνωση, γραφή, προφορική επικοινωνία, γεωγραφία, μαθηματικά, εικαστικά και πληροφορική.

  • Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ατομικότητα του κάθε παιδιού και στο γενικό γνωστικό και αντιληπτικό επίπεδο της τάξης, γι΄αυτό και η μάθηση βασίζεται στην ομαδική αλλά και την εξατομικευμένη προσέγγιση.
  • Ενισχύουμε τις έννοιες της ομαδικότητας, και της συνεργασίας.
  • Γίνεται συνεχής παρακολούθηση, καταγραφή και ενημέρωση των γονέων για τη μαθησιακή εξέλιξη των παιδιών.
  • Οι γονείς έχουν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους, συμμετέχοντας και από το σπίτι με διάφορες δραστηριότητες.
  • Προετοιμάζουμε σταδιακά τα παιδιά για την ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση τους στο δημοτικό.


Βασικοί τομείς ανάπτυξης της διαθεματικής προσέγγισης

Που θα μας βρείτε.
Παροχές
Ώρες λειτουργίας
Blog