ΚΔΑΠ: Μικρός Μαέστρος:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Δημιουργική γραφή είναι τέχνη του γράφειν. Με τον παραπάνω όρο αναφερόμαστε σε μια διαδικασία εκμάθησης της λογοτεχνίας κοινωνικοποίησης, επικοινωνίας και λύτρωσης. Είναι η γραφή που ξεφεύγει από τα όρια της τυπικής δημοσιογραφικής και ακαδημαϊκής γραφής. Η δημιουργική γραφή μπορεί να λειτουργήσει εκπαιδευτικά και να αναπτύξει την γλωσσική ικανότητα των παιδιών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η σταδιακή εισαγωγή των παιδιών στο γραπτό λόγο σύμφωνα με τις προσωπικές τους δυνατότητες. Επιπλέον, τα παιδιά θα ασχοληθούμε πολυτροπικά κείμενα και θα εξοικειωθούν με τους νέους τρόπος παρουσίασης του γραπτού λόγου μαζικής επικοινωνίας.
Κύριοι στόχοι του εργαστηρίου:
Να κατανοήσουν την αξία της γραφής στην επικοινωνία
Να αναπτύξουν συγγραφικές δεξιοτήτων
Να μάθουν να χρησιμοποιούν το γραπτό λόγο
Να αναπτύξουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα.
Να αποκτήσουν δεξιότητες γραμματισμού.

Δημιουργική γραφή είναι τέχνη του γράφειν. Με τον παραπάνω όρο αναφερόμαστε σε μια διαδικασία εκμάθησης της λογοτεχνίας κοινωνικοποίησης, επικοινωνίας και λύτρωσης. Είναι η γραφή που ξεφεύγει από τα όρια της τυπικής δημοσιογραφικής και ακαδημαϊκής γραφής. Η δημιουργική γραφή μπορεί να λειτουργήσει εκπαιδευτικά και να αναπτύξει την γλωσσική ικανότητα των παιδιών. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η σταδιακή εισαγωγή των παιδιών στο γραπτό λόγο σύμφωνα με τις προσωπικές τους δυνατότητες. Επιπλέον, τα παιδιά θα ασχοληθούμε πολυτροπικά κείμενα και θα εξοικειωθούν με τους νέους τρόπος παρουσίασης του γραπτού λόγου μαζικής επικοινωνίας.

 

Κύριοι στόχοι του εργαστηρίου:

 

  • Να κατανοήσουν την αξία της γραφής στην επικοινωνία
  • Να αναπτύξουν συγγραφικές δεξιοτήτων
  • Να μάθουν να χρησιμοποιούν το γραπτό λόγο
  • Να αναπτύξουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα
  • Να αποκτήσουν δεξιότητες γραμματισμού.

 

Ώρα εργαστηρίου: Δευτέρα 18:30 έως 19:30

Που θα μας βρείτε.
Παροχές
Ώρες λειτουργίας
Blog