ΚΔΑΠ: Μικρός Μαέστρος:
Μελέτη περιβάλλοντος

Εξερευνούν, Μαθαίνουν, Πειραματίζονται και Μελετούν το περιβάλλον!

Η Μελέτη Περιβάλλοντος είναι μία ευρεία έννοια με μεγάληΜελέτη περιβάλλοντος στον Παιδικό Σταθμό Νηπιαγωγείο Μικρός Μαέστρος Θεσσαλονίκης θεματολογία καθώς περιλαμβάνει ενότητες όπως Πολιτισμός, Γεωγραφία, Βιολογία, Ιστορία, Αγωγή του Πολίτη, Αγωγή της υγείας κ.α., η οποία προσαρμόζεται κάθε φορά στο θέμα που αναλύουμε. Τα παιδιά στον Πρότυπο Μουσικό Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο "Ο Μικρός Μαέστρος" στη Θεσσαλονίκη, εξερευνούν, γνωρίζουν και μαθαίνουν να ερμηνεύουν τα γενικά στοιχεία του κόσμου που τα περιβάλλει, ευαισθητοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος, διερευνούν τις γνώσεις τους για τους ζωτικούς οργανισμούς, ανακαλύπτουν τα βασικά χαρακτηριστικά γύρω από τη δομή και τις ιδιότητες των υλικών.

Τα θέματα, παρουσιάζονται στα παιδιά μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, εγκυκλοπαίδειες και σχολικά βιβλία, τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων μάθησης αλλά και από μέσα από επισκέψεις και εξορμήσεις που οργανώνονται κάθε μήνα σε Μουσεία, Φάρμες, Πλανητάριο, Ζωολογικό κήπο, Πυροσβεστικό σταθμό, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή κ.α.

Στόχος μας είναι μέσα από την παρατήρηση και την διερεύνηση τα παιδιά να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εμπεδώσουν τις πληροφορίες του κάθε θέματος. Άλλωστε, βασική μας αντίληψη είναι ότι το παιδί κυρίως αφομοιώνει πράγματα και πληροφορίες όταν έχει την δυνατότητα να τις βιώνει.

Που θα μας βρείτε.
Παροχές
Ώρες λειτουργίας
Blog