ΚΔΑΠ: Μικρός Μαέστρος:
Δημιουργία και έκφραση

Μουσική εκπαίδευση, Θεατρική τέχνη και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στον Μουσικό μας Παιδικό σταθμό!

Στο κομμάτι της Έκφρασης και Δημιουργίας στον Πρότυπο Μουσικό Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο "Ο Μικρός Μαέστρος" στη Θεσσαλονίκη, επιδιώκουμε το παιδίΔημιουργία και έκφραση στον Παιδικό σταθμό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης Μικρός Μαέστρος να έρθει σε επαφή και να αναπτύξει δεξιότητες στη Μουσική Αγωγή, στη Θεατρική Τέχνη, στα Εικαστικά και Φυσική Αγωγή.

Στη Μουσική Αγωγή γίνονται καθημερινά μαθήματα με ειδικευμένη μουσικοπαιδαγωγό και με την ενίσχυση μουσικών οργάνων. Άλλωστε ένα σχολείο που ονομάζεται Μικρός Μαέστρος δε θα μπορούσε να απέχει από τη μουσική εκπαίδευση και παιδεία. Στόχος μας είναι, η ανάπτυξη της μουσικής αντίληψης, η απόκτηση μουσικών δεξιοτήτων και η ψυχαγωγία.

Στη Δραματική-Θεατρική Τέχνη περιλαμβάνονται το Κουκλοθέατρο, το Θεατρικό Παιχνίδι, η Δραματοποίηση. Ο Μικρός Μαέστρος αντιλαμβάνεται την ευεργετική δράση της τέχνης αυτής στα παιδιά για αυτό και διοργανώνει τακτικά την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων σε θέατρα της πόλης μας, αλλά και την παρουσίαση μοναδικών εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Σκοπός είναι να αναπτύξουν τα παιδιά την δημιουργικότητά τους, την αισθητική τους αντίληψη, να αποκτήσουν θεατρική παιδεία και τέλος να αναδείξουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.

Στα Εικαστικά στόχος μας είναι να αναπτύξουν τα παιδιά ενδιαφέρον για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες-κατασκευές, να πειραματιστούν με διάφορα υλικά και τεχνικές, να έρθουν σε επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων (επισκέψεις στην Πινακοθήκη) και να αντιληφτούν την τέχνη ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας.

Στη Φυσική Αγωγή επιδιώκεται η αξιοποίηση της έμφυτης ενεργητικότητας των παιδιών στη σωματική, κοινωνική, συναισθηματική και πνευματική τους ανάπτυξη. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη άσκηση των μελών του σώματος, στον συντονισμό, στην εκμάθηση, μέσω της γυμναστικής, ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην έκφρασή τους μέσω του χορού. Μέσα από κατάλληλες δραστηριότητες και κινητικά παιχνίδια τα παιδιά μαθαίνουν να τηρούν κανόνες και αντιλαμβάνονται την αξία της συνεργασίας και της αλληλοαποδοχής.

Που θα μας βρείτε.
Παροχές
Ώρες λειτουργίας
Blog