ΚΔΑΠ: Μικρός Μαέστρος:
Συναντήσεις Γονέων

Συναντήσεις γονέων στον παιδικό σταθμό νηπιαγωγείο ο Μικρός Μαέστρος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Μηνιαίες συναντήσεις με τους γονείς για συζήτηση, ενημέρωση και παιχνίδι!

Η επικοινωνία που αναπτύσσεται μεταξύ των γονέων και του σχολείου είναι πολύ σημαντική και αυτό γιατί ο και οι δυο θεσμοί συμβάλλουν σημαντικά στην πρόοδο και ανάπτυξη του παιδιού. Γι'αυτό κι εμείς εδώ στον Παιδικό Σταθμό - Νηπιαγωγείο Μικρός Μαέστρος, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ενεργή συμμετοχή των γονέων στην εκπαιδευτική μας διαδικασία αλλά και στη σχέση που αναπτύσσεται.

Έτσι, διοργανώνουμε μηνιαίες ομαδικές συναντήσεις (γονείς μαζί με τα παιδιά τους). Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως σκοπό με παιχνίδι, χορό, κατασκευές κ.α., οι γονείς να ενταχθούν στην ομάδα μας, να γνωρίσουν τη συμπεριφορά και τη κοινωνικότητα του παιδιού τους, τα ενδιαφέροντά και τη στάση του απέναντι στα άλλα παιδιά για να μπορέσουν, αν χρειάζεται, να ενισχύσουν και να βελτιώσουν την πρόοδο του παιδιού τους.

Οι συναντήσεις μπορεί να λάβουν χώρα και εκτός σχολείου, σε μέρη όπου ενδείκνυται για ομαδικά παιχνίδια και δράσεις, όπου γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά αλληλεπιδρούν με τρόπο μοναδικό. Υπάρχουν όμως και φορές που στις συγκεντρώσεις μας, ορμώμενοι από κάποιο θέμα που ανακύπτει μέσα στην τάξη, να καλούμε κάποιον επιστημονικό συνεργάτη για να συζητήσει μαζί μας.

Και με τους δύο τρόπους επιτυγχάνονται η ενημέρωση των γονέων, η ανάπτυξη και συζήτηση θεμάτων που μας απασχολούν, αλλά και η κατανόηση από μέρους των γονέων, του τρόπου που δουλεύουμε με τα παιδιά, σε καθημερινή βάση και η συμμετοχή τους σε αυτό.

Που θα μας βρείτε.
Παροχές
Ώρες λειτουργίας
Blog