ΚΔΑΠ: Μικρός Μαέστρος:
Εργαστήρι κηπουρικής

Ο κήπος των λαχανικών στον παιδικό σταθμό νηπιαγωγείο ο μικρός μαέστρος στη Θεσσαλονίκη

Η φροντίδα του κήπου από τα παιδιά του παιδικού σταθμού!

Μια από τις πιο ευχάριστες για τα παιδιά δραστηριότητες στον παιδικό μας σταθμό Μικρός Μαέστρος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, είναι η κηπουρική και ειδικότερα ο κήπος που έχουμε δημιουργήσει, στον οποίο καλλιεργούμε φυτά και λαχανικά. Η ενασχόληση με τη φύση και τα προϊόντα της προσφέρει στα παιδιά μια δημιουργική διέξοδο από τη σχολική πίεση ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευχαρίστηση της προσωπικής τους δουλειάς.

Όλη η ενασχόληση με την κηπουρική μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον και τη φύση, να φροντίζουν και να παρακολουθούν την ανάπτυξη των φυτών τους (μελέτη του καιρού, σημασία των εντόμων), να έχουν υπομονή και το πιο σημαντικό, να κατανοήσουν τον κύκλο της ζωής (πώς από τον σπόρο που φυτέψαμε, ποτίσαμε, φροντίσαμε, μεγάλωσε και έγινε ένα τόσο όμορφο φυτό).
Η όλη διαδικασία γίνεται αφορμή για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τον καιρό, τις εποχές, το χρόνο, τα εργαλεία, τα επαγγέλματα αλλά και για να πετύχουμε τη δια βίου μάθηση.

Όλη η ενασχόληση με την κηπουρική μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον και τη φύση, να φροντίζουν και να παρακολουθούν την ανάπτυξη των φυτών τους (μελέτη του καιρού, σημασία των εντόμων), να έχουν υπομονή και το πιο σημαντικό, να κατανοήσουν τον κύκλο της ζωής (πώς από τον σπόρο που φυτέψαμε, ποτίσαμε και φροντίσαμε, μεγάλωσε και έγινε ένα τόσο όμορφο φυτό). Η όλη διαδικασία γίνεται αφορμή για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τον καιρό, τις εποχές, τα έντομα, τα εργαλεία, τα επαγγέλματα αλλά και για να πετύχουμε τη δια βίου μάθηση.

Που θα μας βρείτε.
Παροχές
Ώρες λειτουργίας
Blog